Ovocné kebaby v citrónovo-zázvorovej omáčke

Ovocné kebaby v citrónovo-zázvorovej omáčke

Dezert

  • 10

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

Ingrediencie

  • 1 banán
  • 1 kivi, olúpané a nakrájané na kúsky
  • 1 malý ananás, zbavený jadra a nakrájaný na kúsky
  • 16 veľkých jahôd, bez stopiek
  • 1 jablko
  • krátke špajdle na kebab
  • 4 polievkové lyžice citrónového tvarohu
  • 1 kúsok stonkového zázvoru v sirupe, nakrájaného na jemno
  • 2 polievkové lyžice zázvorového sirupu z fľaše
  • Crème Fraiche prakticky bez tuku

Príprava

Napichujte striedavo rôzne druhy ovocia na špajle na kebab.

Zmiešajte zostávajúce prísady v plochej nádobe alebo v miske elektrického parného hrnca na ryžu.

Kebaby vložte do nádoby a nechajte marinovať 1 hodinu, pričom ich z času na čas otočte. Nechajte kebaby odtiecť.

Vložte kebaby do spodného a stredného košíka. Prikryte nádobu s citrónovo-zázvorovou

omáčkou potravinárskou fóliou a vložte do vrchného košíka. Prikryte pokrievkou a parte 10 – 15 minút.

Dajte kebaby na teplé taniere a polejte omáčkou.

Ihneď podávajte ozdobené kôpkou Crème Fraiche.