Pórová kaša

Pórová kaša

Polievky

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 900 g póru
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 15 g masla
  • 150 ml smotany na varenie.

Príprava

Opláchnite pór a nakrájajte na 0,5 cm plátky.

Olúpte zemiaky a nakrájajte na 1 cm plátky.

Na panvicu dajte pór, zemiaky a soľ.

Zalejte 300 ml vody.

Použite 1. úroveň tlaku. Zavriete pokrievkou a varte 7 minút. Nastavte volič tlaku do polohy vypúšťania pary alebo dajte parný hrniec pod tečúcu vodu.

Sceďte.

Podávajte alebo rozmixujte zeleninu.

Vráťte na otvorenú panvicu a zľahka zahrejte.

Odstavte zo zdroja tepla.

Pridajte maslo a vmiešajte smotanu.

Ihneď podávajte.