Pórový koláč

Pórový koláč

Predjedlá

  • 6

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 800 g póru
  • 50 g masla
  • 50 g strúhanky
  • 100 g strúhaného syra Gruyère
  • 3 vajcia
  • soľ a korenie
  • muškátový oriešok

Príprava

Pór opláchnite, odstráňte hrubé vonkajšie listy a odrežte vrcholy.

Nakrájajte na kúsky a parte 25 minút.

Osušte na obrúsku.

Zmiešajte pór, strúhanku, rozpustené maslo, strúhaný syr, rozšľahané vajcia, soľ, korenie a muškátový oriešok.

Zmes nalejte na maslom vymastený plech, prikryte potravinárskou fóliou a parte 40 minút.

Vypnite a podávajte horúce so smotanovou omáčkou ochutenou muškátovým orieškom.