Paella

Paella

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Náročné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 1 kurča (1,2 kg)
  • 250 g kalmárov
  • 12 veľkých mušlí
  • 6 veľkých kreviet
  • 150 g klobásy Chorizo
  • 1 paprika
  • 3 paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 100 g zeleného hrášku
  • 200 g ryže
  • 4 PL olivového oleja
  • 0,75 l kuracieho vývaru
  • šafran
  • soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Nastavte termostat na 100 °C v režime Ryža/rizoto. Do nádoby nalejte olej a opečte kurča nakrájané na tucet kúskov. Vyberte a dajte bokom. Do rovnakého oleja postupne pridávajte na kolieska nakrájané chorizo, kalmáre, na prúžky nakrájanú papriku, nakrájanú cibuľu a cesnak, na štvrtky nakrájané paradajky, soľ, korenie a šafran.

Varte 10 minút za stáleho miešania. Pridajte ryžu a zelený hrášok a dobre premiešajte. Navrch dajte kurča, krevety a mušle. Podlejte vývarom a 3 minúty povarte.

Nastavte termostat na 80 °C v režime Udržiavanie teploty a nechajte cca pätnásť minút, až kým ryža nenapučí. Podávajte.