Panna cotta

Panna cotta

Dezert

  • 5

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • 12H00

    recipe.details.time.rest

Ingrediencie

  • 150 ml plnotučného mlieka
  • 600 ml smotany na šľahanie
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový struk
  • 3 plátky želatíny (6 g)

Príprava

Plátky želatíny ponorte do misy so studenou vodou. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežte a špičkou noža vyškrabte semienka. 2. Mlieko, smotanu, cukor a vanilkové semienka vložte do nádoby robota s metlou a zapnite program Dezerty na 5 minút rýchlosťou 4 pri teplote 95 °C.

Po ukončení programu pridajte zliatu želatínu a rozmixujte 1 minútu rýchlosťou 6.

Krém nalejte do misiek alebo formičiek, prikryte potravinovou fóliou a nechajte stáť najmenej 12 hodín v chladničke.

TIP: Podávajte s ovocným coulis.