Paradajky plnené bylinkami

Paradajky plnené bylinkami

Hlavný chod

  • 5

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 5 tvrdých paradajok na biftek alebo veľkých tvrdých paradajok 300 g jahňacieho pliecka
  • 100 g suchého chleba
  • 50 ml (3 PL) teplého mlieka
  • 1 cibuľa (ošúpaná)
  • 1 prelisovaný strúčik cesnaku
  • necelých 2,5 ml (¼ ČL) čerstvého nasekaného tymiánu
  • necelých 2,5 ml (¼ ČL) čerstvého nasekaného rozmarínu
  • 15 ml (1 PL) paradajkového pretlaku
  • 5 ml (1 ČL) worcesterskej omáčky
  • niekoľko vetvičiek petržlenovej vňate
  • soľ a mleté čierne korenie
  • olivový olej.

Príprava

Chlieb namočte do mlieka, kôrku ponechajte.

Paradajky opláchnite, ale stopky im nechajte.

Zrežte vrchné časti a dajte bokom.

Vnútro paradajok vydlabte čajovou lyžičkou. Vnútro paradajok osoľte.

Prevráťte ich a nechajte odkvapkať na savom kuchynskom papieri.

Chlieb zbavte prebytočného mlieka.

Mäso nakrájajte na 2,5 cm kocky.

Zbavte ho prebytočného tuku alebo chrupaviek.

Nasaďte nôž z nehrdzavejúcej ocele.

Pridajte cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať.

Nechajte spracovať 10 – 15 sekúnd pri rýchlosti 2, až kým nie sú nasekané nadrobno. Pridajte kocky mäsa, odkvapkaný chlieb, tymián, rozmarín, paradajkový pretlak, worcesterskú omáčku a korenie.

Nechajte spracovať 20 – 30 sekúnd pri rýchlosti 2, aby sa získalo jemne mleté mäso s nadrobno nakrájanými kúskami cibule.

Naplňte paradajky mäsovou zmesou.

Dajte do žiaruvzdornej nádoby, dajte späť vrchnú časť a pokvapkajte trochou olivového oleja.

Pečte v predhriatej rúre pri teplote 220 °C, plynová značka 7, približne 40 – 45 minút.

Ihneď podávajte.