Pena Tiramisu z bielej čokolády

Pena Tiramisu z bielej čokolády

Dezert

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • 4H00

    recipe.details.time.rest

Ingrediencie

  • 8 dlhých piškót
  • horký kakaový prášok na ozdobenie
  • 15 g likéru Amaretto (alebo rumu)
  • 13 g cukru
  • 140 g bielej čokolády
  • 25 g cukru
  • 17 cl mlieka
  • 14 cl chladenej tekutej smotany
  • 14 g kukuričného škrobu
  • 1 struk vanilky
  • 2 vaječné žĺtky
  • 0,8 g agarového prášku (1 zarovnaná ČL).

Príprava

Pena z bielej čokolády. Zmiešajte cukor a vaječné žĺtky. Pridajte kukuričný škrob, do ktorého sa pridal agar, a dobre premiešajte, aby nevznikli hrudky. Postupne pridajte mlieko a ochuťte vanilkovými semienkami (struk rozdeľte a semienka vyškrabnite). Zmes dajte do hrnca.

Varte za stáleho miešania pri miernej teplote, kým nezhustne. Znížte teplotu. Pridajte bielu čokoládu. Ďalej zahrievajte a miešajte, kým sa čokoláda neroztopí. Prikryte potravinárskou fóliou (ktorá bude v styku s povrchom krému, aby sa zabránilo vytvoreniu kožky). Nechajte vychladnúť (nechlaďte v chladničke).

Tekutú smotanu vyšľahajte. Keď bude krém z bielej čokolády takmer studený, pridajte najprv jednu polovicu šľahačky a potom druhú. Krém dajte do vrecka na vytláčanie. Nechajte úplne vychladnúť v chladničke. Na prípravu sirupu zahrejte kávu a cukor. Ochuťte alkoholom. Nechajte vychladnúť.

Piškóty namočte do tohto sirupu a rozdeľte ich do krásnych zapekacích misiek alebo ich preklopte na servírovaciu misu. Na piškóty naneste penu z bielej čokolády.

Tesne pred podávaním posypte horkým kakaovým práškom.

Ananás olúpte a odstráňte vláknité jadro. Nakrájajte na 8 porcií. Rozpusťte 30 g masla. Pridajte cukor. Opečte v ňom plátky ananásu.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac