Penne All'arrabbiatta (cestoviny v ohnivej paradajkovo-cesnakovej omáčke)

Penne All'arrabbiatta (cestoviny v ohnivej paradajkovo-cesnakovej omáčke)

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • buď 450 g čerstvých kvalitných paradajok, bez šupky a rozštvrtených, alebo 1 x 400 g talianskych kvalitných paradajok
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno
  • 1 malá cibuľa, pokrájaná nadrobno
  • ½ zarovnanej čajovej lyžičky drvených papričiek čili (pri menej pikantnej omáčke menšie množstvo)
  • buď 1 lyžica čerstvého nasekaného oregana alebo
  • ½ čajovej lyžičky sušeného oregana
  • soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
  • 400 g cestovín Penne
  • 2 polievkové lyžice jemne nasekanej čerstvej bazalky
  • 2 polievkové lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nasekané nadrobno
  • čerstvo nastrúhaný parmezán

Príprava

Na 20 cm panvici Tefal zahrejte olivový olej a pomaly smažte cesnak a cibuľu cca 3 minúty domäkka. Pridajte paradajky, rozdrvené sušené čili papričky a oregano.

Rozpučte paradajky chrbtom lyžice, aby sa rozmačkali. Prikryte a za občasného miešania pomaly varte 20 minút, kým sa omáčka značne nezredukuje a nezhustne. Medzitým priveďte väčšie množstvo slanej vody do varu v hrnci Tefal s priemerom 20 cm na prípravu cestovín. Uvarte cestoviny podľa návodu na obale alebo kým nie sú al dente, potom sceďte.

Podávajte v zohriatych miskách a zalejte omáčkou. Posypte nasekanou čerstvou bazalkou a petržlenovou vňaťou a parmezánom.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac