Pikantná ryža

Pikantná ryža

Príloha

  • 5

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 100 g predvarenej dlhozrnnej ryže
  • 1 PL (15 ml) stolového oleja
  • 50 g húb (nakrájaných na plátky)
  • 50 g mrazenej cukrovej kukurice
  • 75 g mrazeného hrášku
  • 1/4 červenej papriky (nakrájanej na kocky)
  • 300 ml kuracieho vývaru (pripraveného z bujónu)
  • mleté čierne korenie.

Príprava

V otvorenom hrnci zahrejte olej.

Zľahka osmažte huby.

Pridajte kukuricu, hrášok, papriku, vývar a korenie. Vmiešajte do ryže.

Použite 2. úroveň tlaku.

Prikryte pokrievkou a priveďte k tlaku.

Varte 5 minút.

Odstavte hrniec zo zdroja tepla a schlaďte ho pri izbovej teplote bez toho, aby ste menili polohu voliča tlaku.

Keď indikátor tlaku zhasne, zložte pokrievku. Opäť zahrejte otvorenú panvicu, vidličkou dobre premiešajte, aby sa zrnká oddelili.

Zahrievajte ďalej pri nízkej teplote, až kým nezostane žiadna tekutina. Ihneď podávajte.