Pikantné hrušky na červenom víne s Crème Fraiche

Pikantné hrušky na červenom víne s Crème Fraiche

Dezert

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Náročné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 4 hrušky (nie príliš zrelé)
  • 2 polievkové lyžice krupicového cukru
  • 1 celá škorica 8 cm dlhá
  • 2 polievkové lyžice krupicového cukru
  • 1/4 ČL strúhaného muškátového orieška
  • 2 bobkové listy
  • kôra z 1 pomaranča
  • kôra z 1 citróna
  • 8 pražených bobúľ borievky (drvených)
  • 15 kusov celého čierneho korenia

Príprava

Hrušky zbavte šupky, pričom ich nechajte celé aj so stopkami.

Plochú spodnú časť každej hrušky odrežte. Vyberte trojnožku a hrušky postavte vzpriamene na dno hrnca.

Pridajte zostávajúce prísady okrem Crème Fraiche.

Prikryte pokrievkou a priveďte k tlaku. Pomaly varte 5 až 10 minút v závislosti od veľkosti a zrelosti hrušiek.

Vyberte hrušky z panvice a postavte ich na servírovaciu misu.

Odstráňte škoricu a bobkové listy, v prípade potreby pokvapkajte likérom.

Tekutinu nechajte variť, až kým sa nezredukuje o polovicu a nestane sa z nej mierny „cukrový roztok“.

Hrušky zalejte a nechajte cez noc v chladničke, otáčajte ich v tekutine, až kým nesčervenejú.

Podávajte s Crème Fraiche.