Pikantné plnené jablká

Pikantné plnené jablká

Dezert

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 4 stredne veľké jablká na varenie
  • 15 g jemného hnedého cukru
  • 25 g hrozienok
  • 1/2 ČL (2,5 ml) škorice
  • 1 PL (15 ml) šťavy z citróna
  • 300 ml vody
  • hrudka masla.

Príprava

Jablká opláchnite a zbavte jadra. Vyznačte kruh okolo stredu šupky, aby jablká nepraskli. Zmiešajte cukor, sušené ovocie a škoricu. Olemujte košík kruhom z fólie.

Jablká dajte do košíka a naplňte zmesou zo sušeného ovocia. Do panvice nalejte vodu a citrónovú šťavu, pridajte trojnožku. Postavte košík dovnútra.

Použite 1. úroveň tlaku. Prikryte pokrievkou a priveďte k tlaku. Varte 7 – 8 minút. Vypnite zdroj tepla. Nastavte volič tlaku do polohy vypúšťania pary alebo dajte hrniec pod studenú tečúcu vodu.

Ak si jablká vyžadujú dlhšie varenie, len prikryte pokrievkou. Opäť priveďte k tlaku a varte ešte 1 alebo 2 minúty. Jablká vyberte a potrite ich trochou masla, aby sa leskli.