Plnená bravčová panenka s mrkvovo-kalerábovým šalátom a kebabmi zo zeleniny a rozmarínu

Plnená bravčová panenka s mrkvovo-kalerábovým šalátom a kebabmi zo zeleniny a rozmarínu

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 4 kusy bravčovej panenky (každý cca 300 g)
  • 12 sušených sliviek (zbavených kostiek, bez sulfátov)
  • 10 lístkov šalvie
  • 2 dlhé vetvičky rozmarínu
  • 1 cuketa
  • 4 šampiňóny
  • 1 červená cibuľa
  • 1 žltá paprika
  • soľ, korenie
  • 100 g bieleho jogurtu
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany
  • 1 kaleráb
  • 1 mrkva
  • 1 trpké jablko
  • 1 čajová lyžička kvetového medu
  • 3 polievkové lyžice žeruchy
  • soľ

Príprava

Bravčovú panenku opláchnite v studenej vode a osušte. Každý kus rozrežte v strede na polovicu. Dlhým špicatým nožom urobte po dĺžke otvor. Naplňte sušenými slivkami. Pripravte si marinádu zo soli, korenia, nasekaných lístkov šalvie a repkového oleja a mäso dajte na chvíľu do tejto zmesi. Vložte do fritézy ActiFry a nastavte časovač na 20 minút.

Medzitým umyte zeleninu, olúpte a rozštvrťte cibuľu, z papriky odstráňte semienka a nakrájajte na väčšie kúsky, cuketu nakrájajte na hrubšie plátky.

Zeleninu striedavo napichujte na vetvičky rozmarínu. 10 minút pred koncom pečenia pridajte k bravčovej panenke zeleninové kebaby.

Kaleráb, mrkvu a jablko ošúpte a najemno nastrúhajte. Jogurt zmiešajte s citrónovou šťavou a kyslou smotanou. Pridajte strúhaný kaleráb, mrkvu a jablko, osoľte a pridajte med. Posypte žeruchou.