Plnené papriky

Plnené papriky

Hlavný chod

  • 5

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 4 papriky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 10 byliek mäty
  • 50 g píniových semienok
  • soľ
  • čierne korenie

Príprava

Rúru predhrejte na 200 °C. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nahrubo. Spolu s mäsom a mätou vložte do nádoby robota s krájacím nožom. Ochuťte soľou a čiernym korením. Spracujte 30 sekúnd rýchlosťou 12.

Zmes v mise robota premiešajte pomocou stierky a spracujte ďalších 10 sekúnd (pokiaľ chcete jemnejšiu plnku, spracujte 20 sekúnd).

Nôž vyberte, pridajte píniové semienka a plnku premiešajte rukami.

Vrchy paprík odkrojte, odstráňte biele časti a semienka. Položte do formy na pečenie a naplňte plnkou. Vrchy vráťte na papriky a pečte v rúre 30 – 35 minút. Podávajte horúce.

TIP: Hovädzie mäso môžete nahradiť teľacím. Píniové semienka slnečnicou.