Plnené rajčiny

Plnené rajčiny

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 4 veľké rajčiny
  • 250 g šampiňónov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 250 g zmesi na klobásy
  • 30 g strúhanky
  • olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie

Príprava

Predhrejte rúru na 200 °C.

Vrchy rajčín odkrojte a vnútra vydlabte. Šampiňóny očistite a odrežte nožičky. Ošúpte strúčik cesnaku. Šampiňóny a cesnak vložte do nádoby robota s krájacím nožom a spracujte 30 sekúnd rýchlosťou 12. Krájací nôž vymeňte za miešací nadstavec a pridajte trochu olivového oleja. Spusťte program Pomalé varenie P1 na 10 minút pri teplote 130 °C.

Na konci programu odstráňte miešací nadstavec. Pridajte zmes na klobásy a strúhanku a dochuťte soľou a čiernym korením. Plnku premiešajte stierkou.

Rajčiny položte do misy na pečenie a naplňte plnkou. Pridajte odkrojené vrchy a pečte 40 minút.

TIP: Zmes na klobásy môžete nahradiť kúskami duseného hovädzieho.