Polievka Minestrone

Polievka Minestrone

Príloha

  • 5

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 50 g masla
  • 1 malá repa (nakrájaná na kocky)
  • 4 póry (nakrájané na plátky)
  • 2 zelerové stopky (nakrájané)
  • 1 stredná mrkva (nakrájaná na kocky)
  • 3 fazuľové struky (plátky)
  • 2 paradajky (olúpané a nakrájané)
  • 15 ml (1 PL) paradajkového pretlaku
  • 1 prelisovaný strúčik cesnaku (voliteľné)
  • 1,2 l horúceho hovädzieho alebo zeleninového vývaru
  • 50 g špagiet (polámané na výšku na 2,5cm kusy)
  • 35 g strúhanej nivy alebo parmezánu, soľ a korenie.

Príprava

Rozpusťte 25 g masla a smažte repu, pór, zeler a mrkvu asi 5 minút.

Pridajte fazuľu, paradajky, paradajkový pretlak a cesnak.

Vlejte horúci vývar.

Použite 2. úroveň tlaku.

Prikryte pokrievkou a priveďte na úroveň plného tlaku.

Varte 25 minút.

Odstavte hrniec zo zdroja tepla a schlaďte ho pri izbovej teplote bez toho, aby ste menili polohu voliča tlaku.

Keď indikátor tlaku zhasne, zložte pokrievku.

Pridajte špagety a zvyšné maslo.

Priveďte za občasného miešania do varu a varte bez pokrievky 15 minút.

Posypte strúhaným syrom a ihneď podávajte.