Predjedlo z kreviet a citrusových plodov

Predjedlo z kreviet a citrusových plodov

Desiata

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 24 veľkých uvarených kreviet, olúpaných a prekrojených na polovicu
  • 110 g stopiek zeleru, nakrájaných na tenké prúžky
  • 8 dielikov čerstvého ružového grapefruitu, dužina a blany odstránené
  • 1 čajová lyžička lístkov koriandra, jemne nasekaných
  • 1 čajová lyžička mletého zázvoru
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 8 placiek (s priemerom 16 cm) z ryžovej múky alebo ryžového papiera
  • Pripravte si mangovú omáčku

Príprava

Zmiešajte krevety, zeler, grapefruit, lístky koriandra, zázvor a sójovú omáčku. Osoľte a okoreňte. Ryžové placky navlhčite vlhkou utierkou alebo podľa návodu na obale. Do stredu každej ryžovej placky rozotrite zmes. Do stredu placky dajte náplň, spodnú časť placky potom preložte cez náplň, placku preložte na oboch stranách a nakoniec ju zrolujte smerom nahor tak, aby vznikol úhľadný zvitok.

Parte v parnom košíku 15 minút s hlavným jedlom a dezertom.

Podávajte s mangovou omáčkou.