Pstruh na mandliach

Pstruh na mandliach

Hlavný chod

  • 6

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 8 filiet z pstruha (po 120 g)
  • 100 g masla
  • 50 g ošúpaných mandlí
  • 800 g zemiakov
  • 200 ml mlieka
  • 1 mladý pór
  • 150 g mini karotky
  • 150 g hrášk. strukov
  • 1 citrón
  • rasca
  • soľ

Príprava

Ošúpané zemiaky nakrájajte, vložte do nádoby robota, osoľte a zalejte 0,7 l vody. Zvoľte program Para P1 pri teplote 100 °C počas 20 minút so zátkou v pozícii Max. para.

Dno naparovacieho košíka vyložte papierom na pečenie, vložte pstruha, osoľte, pridajte rascu a zeleninu. Po uplynutí 5 minút otvorte veko, vložte naparovací košík do nádoby nad zemiaky a varte ďalších 15 minút.

Pór nakrájajte na plátky hrubé 0,5 cm.

Po skončení programu vyberte naparovací košík a zlejte zemiaky. Do nádoby robota nasaďte metlu na šľahanie, vložte zemiaky, pór, 50 g masla a vlažné mlieko. Spusťte robota od pozvoľného šľahania 30 sekúnd rýchlosťou 4. Pridávajte rýchlosť až do rýchlosti 7, spracujte ďalších 45 sekúnd.

Filety ozdobte plátkami masla a nakrájanými mandľami.

TIP: Maslo rozpusťte s mandľami na panvici a pri servírovaní zmesou pstruha zalejte.