Ratatouille

Ratatouille

Príloha

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 1 PL (15 ml) stolového alebo olivového oleja
  • 1 stredne veľká cibuľa (nakrájaná)
  • 225 g konzervovaných ošúpaných paradajok
  • 1 baklažán (zbavený semien a nakrájaný)
  • 2 cukety (nakrájané na plátky)
  • 1 malá zelená paprika (zbavená semienok a nakrájaná na kocky)
  • 300 ml vody
  • 1 prelisovaný strúčik cesnaku (voliteľné)
  • soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Pripravte všetku zeleninu.

Na otvorenej panvici zahrejte kuchynský olej a zľahka osmažte všetku zeleninu okrem paradajok z konzervy.

Pridajte paradajky, soľ, korenie a podlejte vodou.

Prikryte pokrievkou a priveďte až na úroveň plného tlaku.

Varte 10 minút.

Rýchlo uvoľnite paru.

Ak ostali nejaké zvyšky vody, dajte späť otvorenú panvicu na zdroj tepla a niekoľko minút povarte, aby sa tekutina zredukovala.