Restovaná špargľa s jahodami, balzamikovým octom a grilovanou slaninou

Restovaná špargľa s jahodami, balzamikovým octom a grilovanou slaninou

Predjedlá

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 20 až 24 zelených šparglí
  • 40 g celého parmezánu
  • 2 cl balzamikového octu
  • 150 g jahôd
  • 8 plátkov slaniny
  • soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Jahody opláchnite a rozrežte na 2 alebo 4 časti v závislosti od veľkosti.

Špargľu opláchnite. Odstráňte malé lístky pozdĺž stopky. Trochu ju skráťte (zospodu). Plátky slaniny opražte na panvici. Vyberte ich z panvice.

Na panvicu dajte trochu oleja. Na olivovom oleji opražte špargľu do sklovita. Keď je al dente (čiže akurát „na zub“), podlejte balzamikovým octom. Vypnite zdroj tepla. Pridajte jahody, dobre ich premiešajte, aby boli tiež pokryté octom.

Na taniere poukladajte plátky slaniny. Navrch rozložte špargľu a jahody.

Ozdobte hoblinami parmezánu, morskou soľou Fleur de Sel, mletým čiernym korením a zľahka pokvapkajte olivovým olejom.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac