Restovaná husacia pečeň s opekanými figami a praženými lieskovými orechmi

Restovaná husacia pečeň s opekanými figami a praženými lieskovými orechmi

Predjedlá

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 1 lalok čerstvej kvalitnej husacej pečene
  • 6 krásnych fíg
  • 25 g lúpaných lieskových orechov
  • trochu múky
  • 2 PL hnedého cukru
  • 1 hrudka masla
  • 1 PL oleja
  • morská soľ Fleur de Sel a čerstvo pomleté čierne korenie

Príprava

Husaciu pečeň nakrájajte na 4 krásne 2 cm hrubé plátky. Okoreňte a na oboch stranách poprášte múkou. Dajte do chladničky.

Figy rozrežte na polovicu. Lieskové orechy nahrubo nasekajte a za občasného premiešania ich nasucho opražte na panvici. Odstavte.

Na panvici zahrejte olej. Figy opečte pri miernej teplote dohneda, pričom ich položte zrezanou stranou na panvicu. Pridajte cukor, maslo a lieskové orechy. Speňte figy tak, aby sa obalili a skaramelizovali. Figy udržujte teplé (napríklad v rúre). Panvicu dobre vyčisťte.

Zahrejte ju na stredne vysokú teplotu. Na panvici osmažte plátky husacej pečene. Smažte jednu minútu, kým nezískajú zlatistú farbu. Obráťte ich. Varte ďalšiu minútu. Položte ich na pijavý papier.

Figy rozdeľte na taniere. Poukladajte plátky husacej pečene (bez vypečenej šťavy). Dochuťte morskou soľou Fleur de Sel.

Ihneď podávajte s veľmi kvalitným chlebom alebo opekanou brioškou.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac