Restované hovädzie mäso

Restované hovädzie mäso

Hlavný chod

  • 2

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 150 g sušených vaječných rezancov
  • slnečnicový olej
  • 400 g hovädzieho steaku, nakrájaného na tenké prúžky
  • morská soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
  • hŕstka čerstvého koriandra, stonky odkrojte a lístky uchovajte
  • 2 kusy čerstvého zázvoru vo veľkosti palca, nasekaného nadrobno
  • 1 alebo 2 nasekané čili papričky zbavené semienok
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1/2 cukety, zbavenej jadra a nakrájanej na prúžky
  • 1 polievková lyžica medu
  • 4 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica sezamového oleja
  • 2 limetky

Príprava

Rezance uvarte vo vriacej osolenej vode domäkka. Dobre sceďte a odložte bokom.

Wok dajte na zdroj tepla a poriadne ho rozpáľte. Potom pridajte kvapku slnečnicového oleja a prúžky hovädziny. Osoľte a okoreňte a za stáleho miešania smažte jednu minútu, až kým nie je zľahka opečené zo všetkých strán.

Vyberte ich z panvice na tanier a udržujte teplé.

Prilejte ďalšiu kvapku slnečnicového oleja, pridajte nakrájanú stopku koriandra, zázvor, cesnak, čili, korenie a cuketu. Smažte minútu, až kým mierne nezhnednú, a potom pridajte scedené rezance a med.

Smažte, kým rezance nie sú jemné a teplé, pridajte varené hovädzie mäso a všetky šťavy zachytené na tanieri a dochuťte sójovou omáčkou, sezamovým olejom a šťavou z limetky na vyváženie chuti.

Pred podávaním posypte lístkami koriandra.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac