Rezeň

Rezeň

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 4 teľacie kotlety (150 g)
  • 50 g múky
  • 200 g strúhanky
  • 2 vajcia
  • 2 citróny
  • 10 cl oleja
  • soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Rozšľahajte vajcia. Kotlety obaľte najprv v múke, rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke. Do nádoby nalejte olej.

Nastavte termostat na 160 °C v režime Smaženie. Keď olej dosiahne správnu teplotu, kotlety na ňom smažte 5 až 6 minút, kým strúhanka nezíska zlatohnedú farbu.

Podávajte s mesiačikmi citróna.