Rizoto Milanese

Rizoto Milanese

Príloha

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 2 odmerky alebo 300 g dlhozrnnej ryže
  • 50 ml (3 PL) olivového oleja
  • 1 nadrobno nakrájaná cibuľa
  • 100 g šunky
  • 100 g húb
  • 400 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 250 ml paradajkovej omáčky
  • parmezán
  • soľ a mleté čierne korenie.

Príprava

Ryžu opláchnite pod tečúcou vodou.

Šunku a huby nakrájajte na malé kúsky.

Do misy dajte olivový olej, nakrájanú cibuľu, šunku, huby a ryžu.

Dobre premiešajte.

Pridajte kurací vývar a dochuťte korením.

Zľahka osoľte, ale dávajte pozor, aby ste priveľa neosolili, najmä v prípade, že použijete bujóny.

Prikryte pokrievkou a zapnite.

Prístroj sa po približne 16 minútach varenia automaticky prepne na režim „udržiavanie teploty“.

Podávajte s paradajkovou omáčkou.