Rizoto s hráškom a so šunkou

Rizoto s hráškom a so šunkou

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 300 g ryže Arborio
  • 1 šalotka
  • 100 ml olivového oleja (80 g)
  • 80 ml bieleho vína
  • 900 ml kuracieho vývaru
  • 170 g mrazeného hrášku
  • 30 g strúhaného parmezánu
  • 80 g parmskej šunky

Príprava

Šalotku ošúpte a nakrájajte nahrubo. Vložte do misy kuchynského robota s krájacím nožom a spracujte 10 sekúnd rýchlosťou 11. Krájací nôž vymeňte za miešací nadstavec. Vlejte olivový olej a na 7 minút spusťte program Pomalé varenie P1 pri teplote 130 °C (bez zátky veka).

4 minúty pred koncom programu pridajte ryžu. 1 minútu pred koncom programu pridajte biele víno.

Po ukončení programu vlejte kurací vývar, spusťte na 22 minút program Pomalé varenie P3 pri teplote 95 °C a do veka vložte zátku. 10 minút pred koncom varenia pridajte hrášok.

Po ukončení programu pridajte parmezán a nakrájanú šunku a zľahka premiešajte. Dochuťte a ihneď podávajte.