Rizoto s hráškom

Rizoto s hráškom

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 300 g ryže na rizoto
  • 1 l kuracieho vývaru
  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 50 g smotany
  • 2 x 25 g masla
  • 150 g zeleného hrášku
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Nastavte termostat na 130 °C v režime Restovanie. Rozpusťte 25 g masla a speňte na ňom cibuľu.

Nastavte termostat na 100 °C v režime Ryža/rizoto. Do nádoby prisypte rizotovú ryžu a podlejte 1 litrom kuracieho vývaru. Varte 15 minút s prikrytou pokrievkou.

2 minúty pred koncom varenia prisypte hrášok a potom úplne nakoniec pridajte 50 g smotany, 25 g masla a 100 g strúhaného parmezánu.