Rizoto s krevetami

Rizoto s krevetami

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 200 g ryže Arborio alebo Carnaroli
  • 20 kreviet (alebo kráľovských kreviet)
  • 50 g parmezánu
  • 100 g Mascarpone (alebo smotanového syra)
  • 10 cl suchého bieleho vína
  • 5 cl olivového oleja
  • 1 l krevetového vývaru (alebo zeleninového vývaru)
  • 75 g šalotky
  • niekoľko vetvičiek koriandra
  • soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Šalotku olúpte a na jemno nakrájajte. Nasekajte pár lístkov koriandra. Krevety olúpte. Rozrežte ich na 3 časti (8 kreviet odložte, použijú sa na ozdobu).

V rajnici zohrejte vývar. Vo woku zahrejte olej a krevety opečte (celé krevety aj nakrájané kúsky). Vyberte z rajnice.

Potom dajte do rajnice šalotky. Opražte ich do sklovita bez toho, aby príliš zhnedli. Pridajte ryžu. Dobre premiešajte a pražte, pokiaľ nebude priesvitná.

Pridajte biele víno. Premiešajte, pričom zoškrabte vypečenú šťavu, a zredukujte. Za stáleho miešania pridajte naberačku vývaru. Keď bude ryža uvarená, pridajte smotanu, koriander a nakrájané krevety.

Premiešajte. Posypte nastrúhaným parmezánom. Poukladajte celé krevety. Pred podávaním prikryte a nechajte 3 minúty postáť.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac