Rizoto z jačmenných krúpov s údeným lososom a jarnou zeleninou

Rizoto z jačmenných krúpov s údeným lososom a jarnou zeleninou

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Náročné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 310 g krúpov
  • 83 g cibule, nakrájanej nadrobno
  • 125 ml bieleho vína
  • 500 ml zredukovaného slaného kuracieho vývaru
  • 1 strúčik cesnaku, ošúpaný a nakrájaný na plátky
  • 2 lyžice ActiFry olivového oleja
  • 500 g olúpaných špičiek špargle
  • 125 g mrazeného hrášku
  • 83 g strúhaného parmezánu
  • po 1/2 lyžici ActiFry strúhanej citrónovej kôry a nadrobno nasekaného čerstvého kôpru
  • 125 g tenkých plátkov údeného lososa
  • soľ a mleté čierne korenie.

Príprava

Do fritézy ActiFry dajte jačmenné krúpy, cibuľu, cesnak, soľ a korenie. Rovnomerne zľahka pokvapkajte olejom. Varte 8 minút.

Medzitým zmiešajte víno, mäsový vývar a vodu. Zohrejte v mikrovlnnej rúre alebo na panvici, až kým sa zo zmesi neuvoľňuje para, ale nemá vrieť. Nalejte polovicu tejto zmesi do fritézy ActiFry. Varte 20 minút.

Pridajte zostávajúcu zmes vývaru. Varte 25 minút alebo kým sa takmer všetok vývar neabsorbuje a jačmeň nie je jemný, ale napriek tomu pevný.

Pridajte špargľu, hrášok, parmezán, citrónovú kôru a kôpor a varte 2 minúty tak, aby sa zložky dobre premiešali a boli teplé. Podávajte s údeným lososom.