Ruské zemiakové placky

Ruské zemiakové placky

Príloha

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 1 kg starých zemiakov
  • 110 g strúhaného parmezánu.
  • 100 g hladkej múky
  • 1 oddelené vajce
  • štipka soli
  • 150 ml mlieka
  • 1 polievková lyžica oleja

Príprava

Na prípravu cestíčka zmiešajte múku so soľou.

Urobte v strede jamku a pridajte žĺtok, mlieko a olej.

Rázne vyšľahajte do hladka, aby nezostali hrudky.

Opatrne vmiešajte tuho vyšľahaný bielok.

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na plátky s hrúbkou 1 cm.

Posypte strúhaným parmezánom.

Namočte do cestíčka a smažte 4 – 5 minút.

Odstráňte prebytočný tuk a podávajte.