Ryža karí

Ryža karí

Príloha

  • 5

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 225 g predvarenej dlhozrnnej ryže
  • 40 g masla
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 30 ml (2 PL) korenia karí
  • 750 ml kuracieho vývaru (pripraveného z 2 bujónov)
  • 50 g sultánok.

Príprava

Rozpusťte maslo na otvorenej panvici a smažte cibuľu spolu s korením karí cca 5 minút.

Vmiešajte do vývaru, následne smažte ryžu.

Použite 2. úroveň tlaku.

Prikryte pokrievkou a priveďte k tlaku. Varte 6 minút.

Nastavte volič tlaku do polohy vypúšťania pary alebo dajte hrniec pod tečúcu vodu.

Zložte čo najskôr pokrievku.

Opäť zahrejte otvorenú panvicu, vidličkou dobre premiešajte, aby sa zrnká oddelili.

Zahrievajte ďalej pri nízkej teplote, až kým nezostane žiadna tekutina.