Ryža s dlhými rezancami

Ryža s dlhými rezancami

Príloha

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 50 g masla
  • 100 g rezancov
  • 500 g ryže Basmati
  • 1,25 l vody alebo kuracieho vývaru

Príprava

Namočte ryžu do veľkej misy naplnenej studenou vodou. Nastavte termostat na 100 °C v režime Ryža/rizoto. Do nádoby vložte maslo a dlhé rezance restujte 5 minút.

Nastavte termostat na 160 °C v režime Smaženie a 5 minút povarte. Znížte teplotu na 100 °C v režime Ryža/rizoto a prisypte ryžu. Podlejte vývarom a ďalších 15 minút povarte s prikrytou pokrievkou.

V prípade potreby dolejte v priebehu varenia vodu. Podávajte horúce posypané pistáciami, praženými mandľovými lupienkami, opraženou cibuľkou, orieškami kešu alebo koriandrom.