Ryžový nákyp

Ryžový nákyp

Dezert

  • 2

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

Ingrediencie

  • 1 vanilkový struk
  • 75 g pudingovej ryže
  • 600 ml plnotučného organického mlieka
  • 2 hrudky nesoleného masla
  • 50 g krupicového cukru
  • 1 široký pásik pomarančovej kôry
  • jahodový džem alebo marmeláda z pomarančov Seville

Príprava

Prerežte vanilkový struk po dĺžke a vyškrabte semienka zvnútra. Dajte ryžu, mlieko, maslo, cukor, pomarančovú kôru, vanilkové semienka a vanilkový struk do hrnca Tefal a položte ho na zdroj stredného stupňa tepla.

Pomaly za občasného miešania varte, kým ryža nezmäkne a neabsorbuje všetku tekutinu.

Znížte teplotu a pred tým, ako budete ryžový nákyp podávať posypaný malým množstvom strúhanej pomarančovej kôry, pridajte doňho veľkú dávku džemu.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac