Ryba s hranolčekmi

Ryba s hranolčekmi

Desiata

  • 7

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 2 litre rastlinného oleja na smaženie
  • soľ
  • 4 x 200 g filiet tresky jednoškvrnnej alebo tresky, s kožou a vykostených
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 šálka piva
  • 2 oddelené vajcia – bielka vyšľahané a žĺtky v cestíčku
  • 1,1 kg múčnych zemiakov – ošúpaných a nakrájaných na veľké hranolčeky

Príprava

Nalejte všetok rastlinný olej do hlbokej panvice alebo fritézy, zahrejte na 150 °C.

Blanšírujte nakrájané zemiaky v oleji cca 4 minúty alebo kým nie sú mäkké, ale nie sfarbené.

Zmiešajte múku a pivo, vmiešajte žĺtky a potom vmiešajte vaječné bielky.

Zvýšte teplotu na 170 °C, dokončite prípravu hranolčekov vypražením dozlata.

Ponorte rybu do cestíčka a smažte niekoľko minút s hranolčekmi dozlata.

Zbavte tuku na kuchynskom papieri, osoľte a podávajte s chlebom s maslom, nakladanými uhorkami a nakladanými vajciami!

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac