Rybacie tapas

Rybacie tapas

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Náročné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 200 g múky
  • 100 ml olivového oleja
  • 1 vajce
  • 3 polievkové lyžice vody
  • soľ
  • 200 g tresky
  • 12 mušlí
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 bobkový list
  • 110 g čerstvého hrášku (lúpaného)
  • 40 g múky
  • 40 g masla
  • 500 ml soli.

Príprava

Pripravte si cesto z múky, oleja, vajca, vody a štipky soli.

Nechajte odležať 1 hodinu na chladnom mieste.

Nakrájajte mrkvu na kocky, narežte cibuľu.

Uvarte rybu a slávky v slanej vode s mrkvou, cibuľou a bobkovým listom.

Po uvarení vyberte slávky zo škrupiny a nakrájajte nadrobno.

Nakrájajte rybu a odstráňte všetky kosti. Uvarte hrášok v slanej vode.

Pripravte na panvici hustú bielu omáčku z masla, múky a 500 ml tekutiny z mlieka a rybacieho vývaru.

Pridajte nakrájanú rybu, slávky a hrášok.

Varte 5 minút.

Vyvaľkajte cesto a vykrajujte kolieska s priemerom 10 cm, navlhčite okraje a dajte lyžicu plnky do stredu každého kolieska.

Preložte cesto a utesnite okraje.

Fritujte 8 až 10 minút.

Odstráňte prebytočný tuk.

Podávajte s vyprážaným petržlenom.