Sekaná pečeně

Sekaná pečeně

Hlavný chod

  • 7

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 400 g hovädzieho mäsa
  • 200 g bravčovej sviečkovice
  • 1 cibuľa
  • 1 vajce
  • 250 ml polotučného mlieka
  • 100 g strúhanky
  • 1 pol. lyž. worcesterovej omáčky
  • 1 pol. lyž. horčice
  • 3 pol. lyž. kečupu
  • 2 pol. lyž. cukru
  • soľ
  • čierne korenie

Príprava

Rúru predhrejte na 180 °C. Ošúpanú cibuľu s mäsom nakrájajte na kúsky.

Bravčové mäso vložte do misy s krájacím nožom, spracujte 20 sekúnd rýchlosťou 12. Odložte nabok.

Cibuľu vložte do robota a spracujte 10 sekúnd rýchlosťou 12. Pridajte hovädzie, spracujte 10 sekúnd. Pridajte bravčovú sviečkovicu, vajce, mlieko, strúhanku, worcesterovú omáčku, soľ a čierne korenie a spracujte 10 – 20 sekúnd rýchlosťou 12. Pokiaľ je to potrebné, nahrňte zmes stierkou do stredu misy.

Zmes vložte do formy na sekanú. Zmiešajte horčicu, kečup a hnedý cukor a sekanú touto zmesou potrite. Pečte v rúre 1 hodinu. Podávajte horúce alebo studené.