Sladko-kyslé bravčové rezne

Sladko-kyslé bravčové rezne

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 1 lyžica ActiFry kukuričnej múky plus múka naviac na obalenie pásikov bravčového mäsa.
  • 4 lyžice ActiFry červeného vína
  • 300 ml paradajkového pyré
  • 150 ml nesladenej jablkovej šťavy
  • 2 lyžice ActiFry červeného vinného octu
  • 2 lyžice ActiFry jemného mäkkého hnedého cukru
  • 1 lyžica ActiFry paradajkového pretlaku
  • soľ a čerstvo pomleté čierne korenie na dochutenie
  • 600 g bravčových filiet alebo bravčovej panenky, nakrájaných na prúžky
  • 2 cibule, nakrájané na tenké plátky
  • 2 lyžice ActiFry ľahkého olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno (voliteľné)

Príprava

V džbáne alebo mise zmiešajte kukuričnú múku s červeným vínom do hladka, potom primiešajte paradajkovú šťavu, jablčnú šťavu, ocot, cukor, paradajkový pretlak a korenie, dobre premiešajte. Odstavte. Vo veľkej mise zľahka obaľte pásiky bravčového mäsa ďalšou kukuričnou múkou. Odstavte.

Na panvicu ActiFry dajte cibuľu a pokvapkajte ju rovnomerne olejom. Varte 5 minút. Pridajte pripravené bravčové mäso a cesnak, ak sa použije, a varte 5 minút. Bravčové mäso premiešajte, aby sa oddelili kúsky, potom vmiešajte pripravenú sladkú a kyslú omáčku.

Varte ďalších 10 minút alebo dovtedy, kým sa bravčové mäso neuvarí a nezmäkne a omáčka nezhustne. Fritézu ActiFry počas varenia raz vypnite a zmes premiešajte drevenou vareškou. Dochuťte a podávajte s varenou ryžou alebo zemiakovou kašou a bleskovo opraženou jarnou zeleninou alebo kapustou.