Smažené 3 druhy húb

Smažené 3 druhy húb

Príloha

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • v prípade potreby 2 čajové lyžičky rastlinného oleja
  • 1 šálka natenko nakrájanej jarnej cibuľky
  • 1 polievková lyžica koreňa čerstvého zázvoru, nakrájaného nadrobno
  • 1 veľký strúčik cesnaku, nakrájaný na drobno
  • 150 g húb Shiitake nakrájaných na plátky
  • 75 g hlivy ustricovej nakrájanej na plátky

Príprava

Na veľkej panvici zahrejte olej pri strednej teplote.

Pridajte jarnú cibuľku, zázvor a cesnak.

Smažte, kým cibuľka nezmäkne, asi 3 – 5 minút.

Pridajte polovicu šampiňónov a húb Shiitake. Smažte, kým sa takmer všetka tekutina neodparí, asi 7 – 10 minút.

Preložte ich na tanier a udržujte teplé.

Dajte zvyšné biele huby na panvicu a smažte asi 5 minút, až kým sa väčšina tekutiny neodparí.

Pridajte hlivu ustricovú a smažte ešte 3 minúty.

Usmažené huby dajte späť na panvicu.

Pridajte sójovú omáčku a hnedý cukor. Miešajte, kým sa nezohrejú.

V prípade potreby ozdobte pomarančovou kôrou.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac