Smažené líca morského čerta na spôsob frikasé s vanilkou

Smažené líca morského čerta na spôsob frikasé s vanilkou

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 12 kusov z líc morského čerta
  • 400 g šampiňónov
  • 1 vanilkový struk
  • 2 zelerové stopky (170 g)
  • 200 ml rybacieho vývaru
  • 1 veľká mrkva (alebo 2 malé – 300 g)
  • 1 citrón
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 300 g naloženej cibule

Príprava

Neočistenú cibuľu dajte do fritézy ActiFry a jednu minútu zohrievajte. Cibuľu vložte do nádoby so studenou vodou. Nechajte vychladnúť a potom ošúpte. Huby, mrkvu a zelerové stopky očistite. Najemno nakrájajte. Strúčiky cesnaku olúpte. Odstráňte kôru a dieliky citróna zbavte šupky. Cibuľu varte 15 minút. Potom ju vyberte z panvice.

Do panvice dajte zeler a mrkvu spolu s rybacím vývarom. Okoreňte a varte 15 minút. V prípade, že nevzniká para, podlejte malým množstvom vody. Ďalej pridajte cesnak, šampiňóny s cibuľou a vanilkový struk nakrájaný na 4 pozdĺžne kúsky.

Presvedčte sa, či je ešte v panvici omáčka, a v prípade, že nie, prilejte 10 cl horúcej vody. Varte 5 minút. Ochutnajte a v prípade potreby ešte okoreňte. Navrch dajte líca morského čerta, posypte citrónovou kôrou a pred ukončením povarte 5 až 7 minút.