Správny steak „Steakhouse“ zo sviečkovej

Správny steak „Steakhouse“ zo sviečkovej

Hlavný chod

  • 2

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 2 tučné šťavnaté steaky zo sviečkovice, 2 cm hrubé
  • morská soľ
  • nahrubo pomleté čierne korenie
  • olivový olej

Príprava

Vyberte steaky z chladničky najmenej 10 minút pred ich prípravou, aby sa dostali na izbovú teplotu.

Poriadne ich osoľte a okoreňte a celé ich potrite kvapkou olivového oleja.

Zahrejte panvicu na grilovanie, až kým nie je veľmi horúca, a opatrne uložte steaky vedľa seba tak, aby sa nedotýkali. Zatlačte na každý steak drevenou špachtľou, aby ste zabezpečili, že sa dotýkajú hrebeňov na grilovacej panvici. Nerobte si starosti, ak sa objaví trochu dymu, otvorte okno a dym čoskoro zmizne!

Obráťte steaky po 3 minútach a opekajte ďalšie 3 minúty na druhej strane. Tak by ste mali získať krásny ružový steak, ale pokojne varte trochu dlhšie, ak dávate prednosť trochu viac uvarenému mäsu.

Pred podávaním nechajte steaky odpočinúť pár minút. Podávajte so šalátom z divej rukoly.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac