Steaky z tuniaka s limetkou a koriandrom

Steaky z tuniaka s limetkou a koriandrom

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 4 x 110 g čerstvých steakov z tuniaka
  • 1 limetka
  • 1 strúčik cesnaku, prelisovaný alebo nasekaný nadrobno
  • 10 ml/2 ČL olivového oleja
  • 5 ml/1 ČL mletej rasce
  • 5 ml/1 ČL mletého koriandra
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • 1 PL šťavy z citróna
  • čerstvý koriander
  • mesiačiky limetky

Príprava

Jemne nastrúhajte kôru z limetky. Vytlačte šťavu z limetky a odložte bokom. V miske zmiešajte ½ lyžičky citrónovej kôry, cesnak, olivový olej, rascu, mletý ​​koriander a trochu korenia, aby vznikla pasta. Zo steakov z tuniaka odstráňte kožu.

Opláchnite a osušte kuchynskou papierovou utierkou. Na obe strany tuniaka natrite tenkú vrstvu pasty.

Zahrievajte panvicu Tefal dovtedy, kým sa farba tepelného indikátora nezmení. Dajte steaky z tuniaka na panvicu a zatlačte do panvice plátkom ryby. Na rybe sa tak znázorní lemované označenie.

Varte 5 minút, v prípade potreby znížte teplotu. Steaky otočte a varte ďalších 5 minút, kým ryba nebude uvarená. Osušte na kuchynskej papierovej utierke.

Ihneď podávajte na teplom servírovacom tanieri. Pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte nasekaným koriandrom. Ozdobte mesiačikmi citróna.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac