Syrové enchiladas s čili

Syrové enchiladas s čili

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 1 stredne veľká cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 15 ml oleja
  • 450 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 1 hovädzí bujón
  • 150 ml vriacej vody
  • 440 g konzervovaných krájaných paradajok
  • 450 g konzervovaných červených fazuliek
  • 15 ml (1 PL) paradajkového pretlaku
  • 15 ml (1 PL) jemného korenia čili
  • štipka pomletej rasce
  • niekoľko kvapiek omáčky Tabasco
  • 8 hotových tortíl
  • 300 ml syrovej omáčky
  • kúpenej alebo domácej
  • 25 g strúhaného syra Čedar alebo Cheschire
  • niekoľko čiernych olív na ozdobu.

Príprava

Zahrejte olej vo vysokej panvici Tefal s nepriľnavým povrchom.

Osmažte cibuľu a cesnak domäkka.

Rozpusťte hovädzí bujón vo vriacej vode.

Vmiešajte nakrájané paradajky, červenú fazuľu, hovädzí vývar, paradajkový pretlak, korenie čili, rascu a omáčku Tabasco.

Mierne povarte cca 1 hodinu, kým nie je mäso mäkké.

Na každú tortilu dajte lyžicou veľkorysé množstvo zmesi čili. Plnené tortily dajte do zapekacej misky a prelejte syrovou omáčkou.

Posypte strúhaným syrom.

Nechajte piecť, kým sa syr nerozpustí, a ozdobte čiernymi olivami.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac