Syrovo-bylinkové krokety

Syrovo-bylinkové krokety

Desiata

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 570 g zemiakov
  • 150 g strúhaného syra Čedar
  • 3 polievkové lyžice nadrobno posekanej petržlenovej vňate
  • 2 nakrájané natvrdo uvarené vajcia, soľ
  • mleté čierne korenie
  • štipka muškátového orieška
  • hladká múka
  • 1 vajce
  • 1 polievková lyžica oleja
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 200 g čerstvej strúhanky z bieleho pečiva

Príprava

Zbavte zemiaky šupky a uvarte v slanej vriacej vode.

Sceďte a dôkladne popučte.

Vmiešajte syr, petržlenovú vňať, nakrájané natvrdo uvarené vajce, soľ, korenie a muškátový oriešok.

Vytvarujte valčeky 2 cm krát 5 cm.

Na cestíčko vyšľahaj vajce s 1 polievkovou lyžicou oleja, soľou a korením.

Obaľte krokety v múke, potom ich ponorte do vajcového cestíčka a nakoniec vyváľajte v strúhanke.

Dajte najmenej na 30 minút schladiť.

Smažte v dávkach 4 až 5 minút do chrumkava a zlatista. Odstráňte prebytočný tuk a podávajte.