Tanjine z jahňaciny a marhúľ

Tanjine z jahňaciny a marhúľ

Hlavný chod

  • 6

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

Ingrediencie

  • 1,5 kg pliecka z jahňaťa, nakrájaného na kocky
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 2 cibule, nakrájané na tenké plátky
  • 2 štipky šafranu
  • 250 ml teplej vody
  • 1 polievková lyžica zmesi korenia ras-el-hanout
  • 1 celá škorica
  • 1 zarovnaná čajová lyžička mletej škorice
  • 1 zarovnaná čajová lyžička mletého zázvoru
  • 1/2 čajovej lyžičky rasce
  • 1/2 čajovej lyžičky kurkumy
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 polievková lyžica číreho medu
  • 20 sušených nemočených marhúľ, rozpolených
  • 2 polievkové lyžice čerstvého koriandra, nasekaného nahrubo
  • 2 polievkové lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nasekané nadrobno

Príprava

Na panvici Tefal s nepriľnavým povrchom osmažte po dávkach kúsky mäsa, v prípade potreby použite malé množstvo oleja. Na osobitnej panvici zahrejte 2 polievkové lyžice oleja, pridajte cibuľu a smažte ju niekoľko minút domäkka.

Namočte šafran do teplej vody.

Do hrnca Tanjine pridajte cibuľu, korenie Ras el Hanout, škoricu, zázvor, rascu, kurkumu, med, soľ a korenie. Vmiešajte šafranovú vodu a mäso. Prikryte a nechajte variť 3 hodiny.

15 minút pred koncom varenia vmiešajte marhule. Tesne pred tým posypte nasekaným koriandrom a petržlenovou vňaťou.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac