Tortilly s jahňacím mäsom

Tortilly s jahňacím mäsom

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 700 g jahňacieho pliecka
  • 1 cibuľa
  • 12 malých mrkiev s listovými stopkami
  • 150 g cherry paradajok
  • 400 g malých zemiakov Ratte
  • 20 g paradajkového pretlaku
  • 1 kytička byliniek a korenín
  • 1/3 ČL cesnakového pyré
  • 2 dezertné lyžičky olivového oleja
  • soľ, mleté čierne korenie

Príprava

Mäso nakrájajte na 4 cm dlhé kocky.

Cibuľu olúpte a nakrájajte natenko.

Mrkvu dôkladne opláchnite (nelúpte ju). Zemiaky dôkladne opláchnite (nelúpte ich) a rozrežte ich na polovicu, ak sú príliš veľké.

V tlakovom hrnci zahrejte olej. Mäso opražte.

Podlejte 25 cl vody a deglazujte. Pozbierajte napečenú šťavu.

Pridajte paradajkový pretlak a pomiešajte. Prisypte všetku zeleninu.

Pridajte kytičku byliniek a korenín a cesnakové pyré. Osoľte a okoreňte.

Tlakový hrniec zatvorte a nechajte variť 10 minút, kým ventil nezačne pískať.

Vezmite tortilly, potrite ich omáčkou, aby trochu zmäkli. Pridajte zmes a pevne ich zrolujte.

Ihneď konzumujte.