Tradičný ryžový nákyp

Tradičný ryžový nákyp

Dezert

  • 5

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 15 g masla alebo margarínu
  • 600 ml mlieka
  • 50 g pudingovej ryže
  • 25 g krupicového cukru (ak uprednostňujete menej sladké pokrmy, tak menej)
  • strúhaný muškátový oriešok.

Príprava

Odoberte trojnožku a košík.

Na otvorenej panvici rozpusťte tuk. Prilejte mlieko a pri vysokej teplote priveďte do varu.

Vmiešajte ryžu a cukor.

Znovu priveďte za stáleho miešania do varu.

Znížte teplotu tak, aby mlieko priebežne vrelo, ale nestúpalo po stranách panvice.

Použite 2. úroveň tlaku.

Prikryte pokrievkou a bez úpravy teploty priveďte na úroveň plného tlaku.

Znížte teplotu a varte pri miernej teplote 12 minút.

Odstavte hrniec zo zdroja tepla a schlaďte ho pri izbovej teplote bez toho, aby ste menili polohu voliča tlaku.

Keď indikátor tlaku zhasne, zložte pokrievku.

Puding premiešajte.

Na povrchu opečte tak, že obsah preložíte do vymastenej zapekacej misky.

Posypte muškátovým orieškom a nechajte niekoľko minút opiecť pod horúcim grilom.