Treska so zemiakmi a zelerom

Treska so zemiakmi a zelerom

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 900 g starých zemiakov
  • 780 g filé z tresky
  • 50 g masla
  • 300 ml suchého bieleho vína
  • 10 ml (2 ČL) nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 na kocky nakrájané zelerové stopky
  • soľ a mleté čierne korenie.

Príprava

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na 2,5 cm kocky.

Dajte na panvicu a zalejte studenou vodou.

Priveďte do varu a potom sceďte.

Rybu nakrájajte na kúsky.

Na otvorenej panvici rozpusťte maslo.

Položte rybu stranou s kožou nahor na panvicu.

Opečte pri nízkej teplote 5 minút z každej strany.

Niekoľko minút pred koncom varenia pridajte zemiaky a nechajte ich opiecť.

Pridajte víno, petržlen, zeler, soľ a korenie.

Použite 1. úroveň tlaku.

Prikryte pokrievkou a priveďte až na úroveň plného tlaku.

Varte 12 minút.

Nastavte regulátor tlaku do polohy vypúšťania pary alebo dajte hrniec pod tečúcu vodu.

Ihneď podávajte.