Výber morských plodov

Výber morských plodov

Predjedlá

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

Ingrediencie

  • 250 g chvosta morského čerta, nakrájaného na tenké prúžky
  • 4 kráľovské mušle, rozpolené
  • 2 polievkové lyžice bieleho vína
  • 1 polievková lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 bobkový list
  • soľ a čerstvo pomleté biele korenie
  • 100 g veľkých varených olúpaných kreviet
  • 1 polievková lyžica šľahačky (voliteľné)

Príprava

Dajte pásiky z morského čerta, biele víno, petržlenovú vňať, bobkový list a korenie do misky na ryžu. Prikryte potravinárskou fóliou a vložte do spodného košíka. Prikryte pokrievkou a parte 10 minút.

Pridajte krevety a mušle, prikryte pokrievkou a parte ďalších 5 minút.

Vyberte bobkový list a vmiešajte šľahačkovú smotanu.

Vyberte bobkový list a vmiešajte šľahačku. Podávajte v polievkovej mise spolu s chrumkavým chlebom, ktorý sa môže namáčať do šťavy z rýb.