Vanilkový puding s malinovou polevou

Vanilkový puding s malinovou polevou

Dezert

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 1 polievková lyžica + 1 polievková lyžica krupicového cukru
  • 2 vaječné žĺtky
  • 150 ml odstredeného mlieka
  • ½ čajovej lyžičky vanilkovej esencie
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 140 g malín (čerstvých alebo mrazených a rozmrazených)
  • 3 lístky čerstvej mäty, nasekanej

Príprava

Jednu polievkovú lyžicu cukru šľahajte so žĺtkami, až kým hmota nie je svetlá. Pridajte mlieko, vanilkovú esenciu a smotanu. Preceďte cez jemné sitko. Rozdeľte do šálok a šálky prikryte viečkami. Dajte do košíka č. 3.

Parte 15 minút s predjedlom a hlavným jedlom. Medzitým rozmixujte v kuchynskom robote maliny s 1 polievkovou lyžicou cukru. Preceďte cez jemné sitko a pridajte mätu.

Tesne pred podávaním zložte viečka. Na puding nalejte malinovú polevu.

Rybu rozmixujte v kuchynskom robote do hladka. Pomocou lyžice vmiešajte do vajec, potom postupne pridávajte smotanu, pričom ju medzi každým pridaním premiešajte. Dochuťte soľou a korením, čili korením a šafranom.