Vianočná plnka

Vianočná plnka

Hlavný chod

  • 7

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 5 šalotiek
  • 200 g údeného bôčika
  • 100 g kuracej pečene
  • 300 g bravčovej sviečkovice
  • 25 g masla
  • 450 g gaštanov, vákuovo balených alebo v konzerve
  • 15 g petržlenovej vňate
  • 50 g jabĺk
  • 1/4 lyžičky francúzskej zmesi štyroch korení
  • soľ
  • čierne korenie

Príprava

Šalotku ošúpte a bôčik, pečeň a bravčovú sviečkovicu nakrájajte na kocky. Šalotku vložte do nádoby robota s krájacím nožom a spracujte 20 sekúnd rýchlosťou 12. Krájací nôž vymeňte za miešací nadstavec. Pridajte bôčik, pečeň a maslo a spusťte program Pomalé varenie P1 na 4 minúty pri teplote 130 °C.

Miešací nadstavec vymeňte za krájací nôž. Pridajte gaštany, petržlenovú vňať a jablko. Pridajte soľ, čierne korenie a ostatné korenie a spracujte 10 sekúnd rýchlosťou 12. Zmes nahrňte pomocou stierky do stredu misy a spracujte ďalších 10 sekúnd. Pokiaľ chcete, aby bola plnka jemnejšia, mixujte dlhšie.

Plnka je hotová na prípravu pečenej plnenej morky alebo kapúna.

TIP: Plnku je možné zmraziť na neskoršie použitie.