Viedenský rezeň

Viedenský rezeň

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 500 g teľacích rezňov
  • 1 – 2 vajcia
  • soľ, korenie
  • 3 PL hladkej múky
  • 4 PL jemnej strúhanky
  • nasekaná petržlenová vňať
  • 1 – 2 polievkové lyžice repkového oleja
  • šťava z ½ citróna

Príprava

Ak chcete teľacie rezne trochu naklepať, rozdeľte ich na tri kusy (také veľké ako dlaň vašej ruky). Na oboch stranách osoľte, okoreňte a pokvapkajte citrónovou šťavou.

Na záver nasekajte petržlenovú vňať a v miske dobre vyšľahajte s vajíčkami. Rezne obaľte v múke, potom vo vajciach a nakoniec v strúhanke. Strúhanku dobre pritlačte.

Do fritézy ActiFry nalejte polovicu odmerky repkového oleja, pridajte rezne, navrch nakvapkajte druhú polovicu odmerky repkového oleja a smažte asi 15 minút, kým nie sú mierne zlatisté.