Základný ryžový nákyp

Základný ryžový nákyp

Dezert

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 15 g masla alebo margarínu
  • 600 ml mlieka
  • 50 g pudingovej ryže
  • 25 g krupicového cukru (ak uprednostňujete menej sladké pokrmy, tak menej)
  • strúhaný muškátový oriešok

Príprava

Odoberte trojnožku a košík.

Na otvorenej panvici rozpusťte tuk.

Prilejte mlieko a pri vysokej teplote priveďte do varu.

Vmiešajte ryžu a cukor. Znovu priveďte za stáleho miešania do varu.

Znížte teplotu tak, aby mlieko priebežne vrelo, ale nestúpalo po stranách panvice. Prikryte pokrievkou a bez úpravy teploty priveďte na úroveň plného tlaku.

Znížte teplotu a varte pri miernej teplote 12 minút. Pomaly uvoľnite paru. Puding premiešajte.

Na povrchu opečte tak, že obsah preložíte do vymastenej zapekacej misky. Posypte muškátovým orieškom a nechajte niekoľko minút opiecť pod horúcim grilom.